Mission statement

Van den Bosch Kwekerijen is toonaangevend in de teelt van groene paprika’s en bramen. Met onze jarenlange ervaring – de zesde generatie is inmiddels aan zet! – zijn wij een ware specialist in het ontwikkelen van (nieuwe) teelten. Wij zijn innovatief, gefocust op kwaliteit en uiterst flexibel. Onze kennis van en fascinatie voor hightech brengt ons steeds een stap verder. Wij gaan door waar anderen stoppen. Van den Bosch is een succesvol familiebedrijf en koppelt traditionele kernwaarden, zoals oog voor mens en milieu, aan een uiterst moderne en toekomstgerichte bedrijfsvoering. Wij zetten ons in voor gezond, veilig en smaakvol voedsel en willen dat bereikbaar maken voor iedereen.

Investing

Van den Bosch Kwekerijen is een absolute specialist op het gebied van zachtfruit. Wij zijn in Nederland het enige bedrijf dat jaarrond bramen onder glas kweekt. Deze teelt hebben wij zelf tot in de finesses doorontwikkeld. Het resultaat? Twaalf maanden per jaar bramen van topkwaliteit! Om dit te realiseren, maken wij gebruik van de allernieuwste technieken en inzichten. Wij hebben een koppositie veroverd en laten de concurrentie ver achter ons.

De waardevolle kennis die wij hebben opgebouwd, willen wij graag inzetten om de VS te kunnen voorzien van een uniek assortiment zachtfruit. Het eerste product waarmee wij de Amerikaanse consument gaan verrassen is de aardbei, de op één na meest gegeten fruitsoort. De houdbaarheid en smaak van de aardbei die nu in het winkelmandje belandt, zijn veelal zeer teleurstellend. Bij Van den Bosch Kwekerijen focussen wij ons juist op die aspecten. En met onze jarenlange ervaring in het ontwikkelen van nieuwe, uitdagende teelten kunnen wij onze belofte waarmaken: gezonde, smaakvolle aardbeien van ongeëvenaarde kwaliteit. Na een succesvolle introductie van onze aardbeien, vullen wij het zachtfruitportfolio in de VS aan met bramen en frambozen.

De eerste stappen voor het lokaal produceren van zachtfruit in de VS zijn inmiddels gezet. Daarbij komt niet alleen onze uitzonderlijke teelt- en marktkennis, maar ook onze ruime ervaring met buitenlandse projecten goed van pas. De komende tijd gaan wij de juiste locaties selecteren en mensen ter plaatse opleiden. Onze specialisten gaan de teeltlocaties ter plekke intensief begeleiden. Daarnaast maken we optimaal gebruik van de meest moderne technieken om de teelt op afstand aan te sturen.

Investeren in onze teeltlocaties in de VS? Wij vertellen graag meer over deze unieke kans.