Historie

Op 21 april 1854 legde Leonardus van den Bosch (1822) in Bleiswijk de basis voor de huidige onderneming, Bosch Growers. In de beginjaren werd er in de open lucht geteeld. De crisis van de jaren dertig dwong veel tuinders – en zo ook Van den Bosch – om een begin te maken met de kasteelt en zo het seizoen te verlengen. Deze intensivering van de teelt was bovendien een manier om ervoor te zorgen dat meerdere zonen in hun levensonderhoud konden voorzien. In de jaren zestig zette Wim van den Bosch, achterkleinzoon van Leonardus, de eerste Venlokas neer. Inmiddels staan zijn zoon Jaco (1963) en kleinzoons Wouter (1991) en Tijmen (1994) aan het roer. In 2002 stapte Jaco over van de aubergineteelt naar groene paprika’s. In 2017 kwam daar de teelt van bramen bij.

1870

Leonardus van den Bosch de stichter van het bedrijf in 1854.

1966

Jaco en Wim van den Bosch. De 4e en 5e generatie van het bedrijf.

1996

De jongens van de 6e generatie van het bedrijf.

Ik ben geboren met groene vingers en tuinder geworden omdat ik het leuk vond om met planten om te gaan.

Jaco van den Bosch

Directeur Bosch Growers

Wat wij doen

Bosch Growers is gespecialiseerd in de teelt van groene paprika’s en jaarrond bramen onder glas. Wij investeren in kennisontwikkeling, onderzoek en samenwerking met verschillende universiteiten en onderzoekcentra, zoals de WUR en Groen Agro Control. We zetten onze kennis en ervaring in voor nieuwe teelten, de toepassing van sensoren en Lean werken. We laten ons inspireren door ontwikkelingen binnen én buiten onze sector.

Op onze kwekerijen maken wij volop gebruik van sensoren om onder meer gewastemperatuur, licht en klimaat te kunnen sturen en te beheersen. Daarnaast zijn we gestart met de toepassing van kunstmatige intelligentie om uiteindelijk de stap naar autonoom telen te kunnen maken. We werken hiervoor veelvuldig en nauw samen met start-ups die innovaties voor de glastuinbouw ontwikkelen.

Bij Bosch Growers werken wij Lean en we hebben de ambitie om dat steeds verder te ontwikkelen. Onze zelfstandig werkende teams krijgen veel verantwoordelijkheid. Zo zetten we ons gezamenlijk in voor dat ene doel: de consument voorzien van lekkere, gezonde, veilige en kwalitatief hoogwaardige producten.