Bramen

Bosch Growers is in Nederland pionier op het gebied van de jaarrond bramenteelt onder glas. Wij kweken de variëteit Sweet Royala, een zeer zoete, mooie, zwarte braam.

De kasteelt van bramen is een jonge teelt en wij kunnen door veel eigen proeven en onderzoek de juiste teeltomstandigheden creëren en de kwaliteit van onze bramen steeds verder optimaliseren. We maken bijvoorbeeld gebruik van verlichting om in de winter voor voldoende licht te zorgen en hogedruknevel om het gewas in de zomer te koelen. Wij hebben veel ervaring in de toepassing van biologische gewasbescherming. Met de strategie die wij in eigen huis ontwikkeld hebben, behalen we optimale resultaten.

De Berkelse Braam

Uit onze ultieme wens om voedselverspilling tegen te gaan, is De Berkelse Braam geboren. Bij ons verkooppunt langs de weg en bij de betere delicatessenwinkels in de buurt verkopen wij bramen en bramenjam.

Precies die bramen waar wij zelf tijdens het oogsten het liefst van snoepen – rijp en zoet – zijn soms te zacht om te transporteren en/of te bewaren. Deze bramen krijgen een mooie bestemming in onze heerlijke, gezonde jam. Wij maken de jam op ambachtelijke wijze in een kleine ketel en met toevoeging van zo min mogelijk suiker. De bramen die we hiervoor gebruiken, zijn van topkwaliteit én – anders dan de bramen in veel fabrieksjams – onbespoten.

Voor een overzicht van de openingstijden van ons verkooppunt kijk je op onze Facebookpagina.

Als een bedrijf goed presteert is dat een samenspel van motivatie, prestatie en gezelligheid. Dat is mijn doel.

Jaap de Schipper

Locatiemanager bramen